Ракел Уелч, една от най-красивите жени, които Холивуд е виждал, секссимвол на

...
Ракел Уелч, една от най-красивите жени, които Холивуд е виждал, секссимвол на
Коментари Харесай

Тя бе една от най-красивите жени, които Холивуд е виждал

Ракел Уелч, една от най-красивите дами, които Холивуд е виждал, секссимвол на 60-те и 70-те, умря след малко боледуване на 82-годишна възраст.

През близо петте десетилетия, в които интензивно работи, актрисата и модел се снима допълнително от 30 кино лентата и близо 50 телевизионни сериала. За нея споделят, че проправя пътя на актуалните екшън героини в холивудските филми.

Американската актриса и модел е родена е като Джо Ракел Техада на 5 септември 1940 година в Чикаго, Илинойс, само че фамилията й се мести в Калифорния, където тя израства. Като тийнейджърка печели състезания за хубост, по-късно работи и като синоптичка в локалната телевизионна станция KFMB.  

Влюбва се млада в Джеймс Уелч и двамата подписват брак, като се развеждат през 1964 година Заедно имат две деца, с които се мести за малко в Далас, където работи на две места, с цел да ги устоя - като модел за Neiman Marcus и сервитьорка на коктейли, напомня BBC.  

Кариерата й в киното стартира, когато се завръща в Лос Анджелис, получава епизодични функции във филми като " Къщата не е къща ", както и в сантименталния мюзикъл " Чаровното момче за всичко " (Roustabout) с Елвис Пресли, а името й даже не е включено във финалните надписи. 

" Най-прекрасното, най-бляскаво и щастливо неразбирателство "  

Големият пробив идва през 1966 година с основната роля в научнофантастичния филм  " Фантастично премеждие " (Fantastic Voyage), режисиран от Ричард Флейшър. През същата година излиза още един касов филм с нейно присъединяване, а точно " Милион години преди Христа ".  И Ракел Уелч става звезда...

В този филм актрисата има  доста малко реплики, само че фрагментите, в които се появява с бикини от еленова кожа, я трансформират в секссимвол. Въпреки че Холивуд я обожава, това напълно не й харесва. Актрисата споделя, че е възпитавана и не е в природата ѝ да бъде секссимвол, само че бързо привиква с обществения си имидж.

„ Фактът, че станах секссимвол, е може би най-прекрасното, най-бляскавото и щастливо неразбирателство “, споделя тя. 

През 1974 г. печели премия " Златен глобус " за ролята на Констанс дьо Бонасиьо във филма  " Тримата мускетари . По-късно е номинирана за втори път  за осъществяването си във кино лентата " Право да умреш " от 1987 г. 

Да си напомним е един от най-запомнящите се моменти, в който тя се качи на сцената дружно с Шер и изпяха дружно I’m a Woman. 

RIP RAQUEL WELCH (1940-2023) 

Here she is at her dazzling best in 1975 singing I’M A WOMAN with CHER.
— James Leighton (@JamesL1927)
Тя също по този начин се появява и в нашумялото по това време Muppet Show, като това става един от най-гледаните епизоди.

Raquel Welch in the Muppet show still lives rent free in my brain.
— Danny Deraney (@DannyDeraney)

Една от 100-те най-сексапилни дами в историята на киното

През 1995 година Ракел Уелч е определена от списание " Емпайър " (Empire) за една от " 100-те най-сексапилни звезди в историята на киното ". " Плейбой " (Playboy) я класира под номер 3 в листата си със 100-те най-секси звезди на ХХ век. През 2011 година Men’s Health ѝ дава второ място в листата си с най-горещите дами за всички времена. А през 1996 година получава своята звезда на холивудската Алея на славата през 1996 г. 

Ракел Уелч има четири брака. Първият е за писателя Джеймс Уелч. През 1967 година, Уелч се омъжва за филмовия продуцент Патрик Къртис, само че се разделя с него 5 години по-късно г. През 1980 година актрисата се омъжва за различен кино продуцент - Андре Уайнфийлд, което се оказва и най-дългият ѝ брак. Продължава повече от 10 години. Последният брак на звездата е с предприемача Ричард Палмър от 1999 година, с който се разделя през 2004 година

Елегантна, блестяща, професионалистка - просто зашеметяваща

Актрисата Рийз Уидърспун, с която Уелч си партнира в хитовия филм от 2001 година " Професия Блондинка " написа в Twitter:   " Тя беше зашеметяваща, елегантна, професионална и необикновено блестяща ". 

So sad to hear about Raquel Welch's passing. I loved working with her on Legally Blonde. She was elegant, professional and glamorous beyond belief. Simply stunning. May all her angels carry her home.  Sending love to her family and her many fans  
— Reese Witherspoon (@ReeseW)
Ето и какво написа телевизионната водеща Лизи Синди: " Колко тъжно е да чуя, че актрисата Ракел Уелч е умряла. Толкова красива жена, която завоюва интернационална популярност в един от обичаните ми филми " Фантастично пътешестване ". Такава емблематична хубост. Почивай в мир! "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР